Приватна фірма намагається привласнити більше гектара столичної землі

Прокурори звернулися до суду

Столична прокуратура через суд вимагає повернути місту земельну ділянку в Дарницькому районі вартістю у кілька десятків мільйонів гривень і площею в понад півтора гектара, яку  незаконним спосом намагається привласнити одне з приватних підприємств.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Як розповіли  в  правоохоронному відомстві, Господарський суд Києва відкрив провадження за позовом Київської міської прокуратури в інтересах держави до товариства про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою, визнання відсутнім права володіння на самочинно збудоване майно та повернення земельної ділянки в  Дарницькому районі столиці. ЇЇ вартість становить понад 61 млн гривень.

Прокурори встановили, що товариством з порушенням вимог Земельного кодексу України вживаються заходи щодо отримання в користування на поза конкурентних засадах земельної ділянки загальною площею майже 1,6 га на вулиці  Гліба Бабіча (раніше – вулиця  Канальна). Водночас на цій ділянці відсутнє майно, яке на законних підставах належить товариству, а її  реєстрація в Державному земельному кадастрі була здійснена незаконно, у зв’язку з реєстрацією за товариством права власності на нерухоме майно, якого не існує.

Наразі вирішення в законний спосіб цієї проблеми перебуває виключно в судовій площині.

Нагадаємо, столична прокуратура через суд скасувала незаконну реєстрацію за панамською компанією  двох об’єктів нерухомості на Трухановому острові.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *