Інвестиції в криптопроєкти суттєво зростають і досягли $2,5 млрд у I кварталі 2024 року

За даними експертів, у 1 кварталі 2024 року інвестори уклали 603 угоди в секторі криптовалют. Загальна кількість угод у цьому сегменті зросла на 68% порівняно з попереднім кварталом, а обсяг фінансування збільшився на 29%.

«Це перше зростання як обсягу капіталу, так і кількості угод за останні три квартали. Воно може вказувати на те, що четвертий квартал 2023 року був дном ринку. Подальше збільшення показників підтвердить цю версію», — заявили аналітики.

Згідно з Galaxy Research, на інвестиційну динаміку в I кварталі 2024 року вплинуло кілька чинників: запуск спотових біткоїнів-ETF у США, поява модульних блокчейнів і рішень другого рівня для Ethereum, поширення механізму рестейкінгу.

Крім того, на зростання припливу інвестицій вплинула низка макроекономічних чинників. Нагадаємо, у лютому та березні 2024 року ФРС залишила відсоткову ставку без змін, після чого біткоїн пробив $67 000.

Тим часом у звіті йдеться про ослаблення кореляції між курсом біткоїна і венчурними інвестиціями в криптопроєкти. Обсяг залученого капіталу все ще поступається рівню 2021 і 2022 року, коли перша криптовалюта торгувалася вище $60 000.

За даними експертів, приблизно 80% капіталу було спрямовано в стартапи на ранній стадії. Значну кількість коштів залучили проєкти в секторі інфраструктури, Web3 і невзаємозамінних токенів (NFT), кредитування і торгівлі, децентралізованого фінансування (DeFi) і L2.

З регіонального погляду на крипторинку домінували США. Згідно зі звітом, американські стартапи брали участь у 37,3% усіх угод і отримали 42,9% капіталу. На другому місці опинився Сінгапур із 10,8% від загальної кількості угод. Також до топ-5 країн з найбільшим обсягом залучених коштів увійшли Велика Британія, Швейцарія та Гонконг.

У Galaxy Digital зазначили, що умови збору коштів залишаються складними. Найбільший тиск на галузь чинять макроекономічні чинники та невизначеність регулювання.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *