Реставратор назвав час, за який столична влада може знищити всю київську старовину

Небайдужі люди повертають місту втрачений вигляд

Приблизно через пів століття на вулицях Києва може не залишитися жодного старовинного будинку, якщо столична влада такими темпами і з такою завзятістю буде потурати забудовникам у знищенні давніх будинків.

Про це в інтерв’ю «Каштан NEWS» розповів голова Громадського об’єднання «Справжній Київ» Олександр Борович.

«У Києві все перероблюється. У нас такими темпами, як це робиться, я думаю, за 50 років не залишиться взагалі нічого старого», — сказав Борович.

Він зауважив, що в західних країнах теж не все ідеально зі збереженням старої архітектури, але в  багатьох з них інше ставлення до неї, а отже там можна побачити будинки, які простояли понад 300 років.

«Кожне місто має свою історію, а у нас вона, на жаль, знищується. Я, наприклад, все життя мешкав на Андріївському узвозі і бачу, як здійснюється його руйнування», — констатував реставратор.

Для мене важливо, наголосив він, зберегти для нащадків  культурну спадщину.

«Ми робимо архітектуру, щоб вони могли бачити історію на власні очі, а не тільки потім дивитися по фотографіям, чи  відеохронікам на те, що вже просто зникло», — наголосив співрозмовник.

Подивитися повну розмову з Олександром Боровичем можна в новому випуску «Каштан. Інтерв’ю»

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *